Kutyabaj

Orbán Szilvi | január 08, 2013
Már írtam azt hiszem, hogy van egy kutyusunk, akit Beninek hívnak és erdélyi kopó valamint tacskó keverék. 2011 januárjában fogadtuk örökbe állatvédőktől, akik az Illatos úti menhelyről mentették ki. Akkor volt kb. 10 hónapos a lurkó. Azzal a tanáccsal adták oda nekünk, hogy neveljük, mert különben a fejünkre nő :) A menhelyen is "terrorizálta" a nagyokat :) Először nagyon fura volt, hogy kutya van a lakásban és már nem ketten vagyunk. Annyiból szerencsénk volt, hogy szobatisztán került ide, így azzal már nem volt gond. Azért az első hetekben, hónapokban volt gond bőven, mire összeszoktunk, haajjjaaaaj azok az idők :) De most, 2 év után, büszkén mondhatom, hogy sikeresen megoldottunk minden problémát, sok haverja lett a futtatón, imád mozogni, futkosni, labdázni. Minden "hülyeségét" ismerem, ismerjük, egyből tudjuk, ha valami nem stimmel. Így történt ez ma is. Kezdődött azzal, hogy éjjel fél egykor kihányta az összes vacsoráját, majd reggelre ismét két tócsa fogadott bennünket. Levittük sétálni, a játékkal nem volt gond, vígan labdázott, nem vettünk rajta észre semmi különöset. A széklete elsőre normális volt, majd a végére már hasmenése lett. De szokott máskor is ilyen lenni, főleg ha bezabált előtte csontból vagy kajából. Csontot ritkán eszik, hetente egyszer kap, nem is kell nekik többet adni, csak szorulást kapnak tőle. Főleg tápot eszik, reggel és este kap.
Mikor felhoztuk a sétából és leültettem, hogy kap enni, egyáltalán nem is érdekelte a kaja. Megszagolta és otthagyta. Na ez lett gyanús, mert máskor már a nyála is folyik, annyira várja a kaját. :)
Vizet is csak pár kortyot ivott, s a kedve sem volt az igazi. Ekkor már kezdtem aggódni, hiszen sosem jelent jót egy kutyánál, ha nem eszik és levert. Felhívtam az egyik jóbarátunkat, aki szintén kutyás, hogy mikor rendelnek a klinikán és hogy elvinne-e oda bennünket, mert tőlünk messze van. Szerencsére volt olyan rendes és elvitt, sőt pénzt is adott kölcsön, mert Ő még nem kapta meg a fizetést. Ezúton is KÖSZÖNÖM NEKI MÉGEGYSZER, nem tudom, mi lett volna nélküle! ;)
A doki megvizsgálta és kiderült, hogy bélfertőzése van, és lázas is volt, emiatt volt annyira levert. 4 szurit kapott, köztük antibiotikumot, hasfogót. 2 napig szednie kell ezeket, s ha nem javult, továbbra is megy a hasa és hány, nem eszik, nem iszik, akkor vissza kell vinni. Remélem, hogy még idejében megfogtuk és nem lesz nagyobb baj. Most alszik a fekhelyén, de előtte sokat járkált a lakásban, hol ide feküdt, hol oda. Hihetetlen, hogy mennyire meg tud szeretni egy állatot az ember, ő is a család része, nagyon hiányozna, ha nem lenne. ♥

Gyógyulj meg Beni! ♥

2 megjegyzés:

  1. Jobbulást Keresztfiamnak! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) egy órája sikerült beadni neki a hasfogót, a kenőmájas még így betegen is megy :))

      Törlés