Mozgás!

Orbán Szilvi | január 26, 2013
Az a helyzet, hogy elhíztam. Nem kicsit, nagyon. Már az is haladás nálam, hogy elismerem és ki merem jelenteni mindenki előtt. Persze nem vagyok 100 kg-s, de így is van rajtam legalább 20 kg felesleg. Amikor 2 éve megműtöttek, sikerült leadni 5 kg-t (az egy hétig történő infúzióknak köszönhető koplalások segítségével), de sajna a kétszerese jött vissza. Most ott tartok, hogy már attól is kifulladok, ha felveszem a csizmámat (a nagy hasam akadályozza a hajolást). Arról nem is beszélve, hogy a 4. emeleten lakunk, s mára már minden lépcsőzés kifulladással és légszomjjal ér véget.

Így elhatároztam, hogy ennek véget vetek és elkezdtem mindenféle edzésmódokat keresni.
Itthon van szobabiciklim, ami egy kicsit már beporosodott, mert csak a kezdeti újdonság hevében ültem rajta. Most már elszántabb vagyok, mint valaha. Beléptem a 'Fly lady tornázik' csoportba is, ahol nagyon sok hasznos infóval lehetek majd gazdagabb és ahol buzdíthatjuk, ösztönözhetjük egymást. :) Ahogy olvasgattam, nagyon sokan ajánlják Jillian Michaels videóit. Az egyik kedvenc bloggerinám, Dorka pedig Tiffany Rothes videói alapján tornázik. Nekem egyelőre mindkettő szimpatikus, de szerintem azért, mert még egyiket sem próbáltam :) A Schobert házaspár nálam már szóba sem jöhet, no nem azért, mert hülyeséget mondanak, hanem mert egyáltalán nem szimpatikusak, Rékának az az ijjesztő vigyora, meg azok a szemek...A férjének meg a hangja irritál. Szóval őket elsőre elvetettem. Maradok egyelőre Jillian-nél és Tiffany-nál.

Egyelőre úgy tervezem, hogy hetente 3 alkalommal, 1 órát fogok "edzeni", s az aznapi tervet fel is fogom tenni a blogra. Felírom a kezdeti értékeket is, hogy lássam a fejlődést (vagy a nem fejlődést). Mérni viszont csak ritkán mérek majd, a mérlegre sem fogok naponta felállni. Vannak olyanok, akiket motivál, ha naponta mérnek, de én nem tartozok közéjük. Nagyon el tud keseríteni, ha megáll a súlycsökkenés vagy a zsírpárnák csökkenése. A kedvemen és a külsőmön úgyis látszani fog, ha eredményes a dolog. Azért kéthetente kíváncsiságból megmérem majd magam :)

A "munka" HÉTFŐN kezdődik (hogy azért se legyen igaz a kép), addig összeszedem a videókat, pár motiváló képet, idézetet, zenét, amik segítenek majd fenntartani a lelkesedést és a kezdeti elszántságot.

Ha valaki szeretne hozzám csatlakozni, nyugodtan megteheti, együtt könnyebb lesz nekem is és nektek is :)

UPDATE: Na jól kezdődik, még el sem kezdtem, de már most variálok :D
Azért változtatok most, mégpedig az időtartamon (heti 3x 3 óra lett volna az eredeti terv), mert ahogy nézegettem és gyűjtögettem a videókat, csak 5-6-7 perceseket találtam. Mondjuk ahogy elnéztem őket, bőven elég ezekből az a pár perc, legyen szó akár J.M-ről vagy T.R-ról. Mindkét csajszi keményen adja :)
De a heti 3x-i mozgásból nem adok lejjebb.

5 megjegyzés:

  1. Én is Tiffany YouTube-s videóira tornázok hetente 2-3X, amit nagyon ajánlok mindenkinek:
    http://www.youtube.com/watch?v=r_J8btnIEKQ&list=PL986110C3B1A9D156
    http://www.youtube.com/watch?v=lOZDN1UnZ9U&list=PL986110C3B1A9D156

    Ezek olyan jó kis nőcis idomokat megmozgató gyakorlatok, nem beszélve arról, hogy jó pár gerinctekerős rész is van benne, ami az irodai ülőmunkát végzőknek nagyon jót tesz. Ezek 11 perc körüliek.
    Amit még rendszeressé tettem, az egy 10 perces zumbarész, aminek imádom a ritmusát, és tükör előtt imádom magamat tekergetni rajta (egyedül tornázok). 3-4 alkalom után már nem kell figyelni a mozdulatokra, mert rögzülnek és nagyon élvezhető, egészen felszabadító érzés.
    http://www.youtube.com/watch?v=Vf0q6qtThF4&list=PL986110C3B1A9D156

    Ezek összesen 30 perc, ami elég is a rendszeres napi mozgáshoz. Plusz még 1X pilates (RAEL Pilates - ncore.cc-ról töltöttem le, Rael Isacowitz-tól)
    Hamarosan részletesen is írok erről a blogban, addig is Hajrá!
    Mert ugye tudod, hogy 21 napig kell kitartónak lenned, aztán már a szokásoddá válik és igényelni fogod a mozgást.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Köszönöm a linkeket! :)
      Kíváncsi vagyok magamra, hogy mennyire leszek kitartó, most nagyon elszánt vagyok :))

      Törlés