BlueStacks avagy használj appokat a PC-den is | Tutorial

Orbán Szilvi | november 25, 2014
Ha lassú az okostelefonod, szívesebben használnád az appokat a számítógépeden, ha nem tudod letölteni az Instagramot a telefonodra - mert pl. régebbi a mobilod -, de szeretnél te is része lenni az insta-közösségnek, megtaláltam a megoldást a számodra ;) Van ugyanis egy program, aminek segítségével rávarázsolhatjuk az Androidot a PC-nkre, ezáltal minden appot úgy használhatunk, mint a mobilon. Ez a program a BlueStacks névre hallgat és főleg azoknak hasznos, akik a fentebb felsorolt problémákkal küzdenek, így akik tökéletesen megvannak elégedve a mobiljukkal, azoknak nem is kell tovább olvasniuk :) 
Nagyon egyszerű a használata, én egy képszerkesztőt töltöttem le így, mert valami rémálom, ha egy montázst szeretnék megszerkeszteni rajta és feltölteni Instagramra. Példaként pedig pont az instát hoztam fel, ugyanis sokan vannak, akik szeretnék használni, de nem elérhető a számukra. 

Erről az oldalról tölthetjük le, a felugró ablakban válasszuk ki a Fájl mentése gombot és telepítsük, mint egy normális, megszokott programot. Ha jelez a vírusirtónk (pl. engedélyt kér), engedélyezzük, és hagyjuk tovább dolgozni. Ezzel elszöszmötöl pár percig a gép, úgyhogy türelem :)

Amikor végez, megjelenik az App Player fő oldala, ahol válasszuk ki a nagyító jelet, aminek a segítségével appokat kereshetünk. 

Ekkor bejön egy kép, mely szerint az Android frissíti magát, ezt hagyjuk, hagy csinálja végig, nem lehet kikerülni. 

Ezután még mindig nem csinálhatjuk azt, amit szeretnénk, ugyanis engedélyezni kell a Google-nak, hogy segítsen az alkalmazásoknak a helymeghatározásban. 
A következő ablakban ismét engedélyezni kell, gyakorlatilag ugyanazt, mint az előzőben. 
Ha visszalép a program az App Play főoldaláram akkor ismét menjünk a nagyítóra és írjuk be a keresendő app nevét. 
 
Van egy rossz hírem, még mindig nem telepítjük a kiválasztott appot, hanem előtte beállítjuk a google fiókunkat (Enable Appstore). Ugyanis az Android lényege a Google, így enélkül nem tudjuk használni. Véletlenül nem fotóztam le ezt a lépést, de amennyiben már van Google fiókunk (tehát gmailes e-mail címünk), akkor válasszuk azt, ha nincs, akkor menjünk az Új-ra. Ha valaki az újat választja, sajna nem tudok segíteni, hogy mit kell utána csinálni, de magyarul van, így biztos menni fog ;) 
Lépjünk be az emailcímünkkel (elég csak a @ jel előtti részt bepötyögni, a többit megoldja ő), és a jelszavunkat, majd kattintsunk a jobb oldali nagy nyílra. 

A következő lépésben a felugró ablakban menjünk a Continue gombra, és jelentkezzünk be a Google fiókunkba, hogy használni tudjuk a Google Play-t. 

Na most már tényleg foglalkozhatunk azzal, amivel eredetileg is akartunk, azaz telepíthetjük az Instagramot (vagy más appot), szépen vissza is ugrik arra az oldalra :) Menjünk a Telepítésre és utána már használhatjuk is. Azokat az appokat, amiket letöltünk, később is használhatjuk, ugyanis a program a Könyvtárak mappába menti az app parancsikonját, amit akár az Asztalunkra is kitehetünk, hogy még könnyebben elérhessük. 

Én az Instagram-ot és a Photo Grid-et próbáltam ki, ezek ugyanúgy működnek, mintha telefonon használnánk őket, csak sokkal egyszerűbb :)

Ki kapott kedvet hozzá? :)

8 megjegyzés:

  1. Én is, én is, én is!!!
    Mióta tönkrement a táblagépem, azóta hiányoznak az appok :P De most tök jó, hogy ezt megmutattad :D Ezer hála és köszönet! Már tudom, hogy mi lesz az esti program a mosogatófényesítés után :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Majd számolj be, hogy sikerült-e ;)

      Törlés
    2. Kicsit nyögvenyelősen ment, de sikerült :)

      Törlés
    3. Sajnos készülj fel rá, hogy később is az lehet, sokszor nem talál kapcsolatot, így újra kell indítanom a progit. De ez lehet, hogy csak nálam van így, lehet, hogy nálad működni fog :)

      Törlés
  2. Jaj, hát köszönöm, már régóta reklamáltam, hogy miért nem lehet számítógépen használni a sok hasznosságot. Na majd most! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is hiányoltam néhány appot, így akadtam erre a progira :)

      Törlés
  3. Köszönöm szépen, már nagyon várom, hogy végre installáljam :D

    VálaszTörlés