Így készült: Fenyőfás közösségi média ikonok | VIDEÓ

Orbán Szilvi | december 02, 2014

Bloggerként szeretnénk, ha minél több emberhez eljusson a blogunk, ezért előszeretettel használjuk a különböző közösségi médiákat (Facebook, Twitter, stb.). Ebben segítségünkre vannak a különböző média ikonok, amiket elhelyezhetünk a blogunk oldalsávjában. A neten elég szép készleteket lehet találni, ITT le is írtam, hogy hogyan lehet külső képmegosztó oldal és mindenféle kódolás nélkül kitenni őket. Igen ám, de mi van akkor, ha a bloggernek teljesen más elképzelései vannak? Mert tegyük fel, szeretné, ha illeszkedne a karácsonyi miliőbe. Talál is párat, de vagy az Instagram ikon, vagy a Tumblr ikon nincs benne a készletben. Nem árulok el titkot, én is így jártam, ezért addig kutattam a neten, míg nem találtam valami megoldást. Ismét betűtípusként jött a segítség, ugyanis már közösségi média ikonok is vannak betűtípusban/fontban ;) Úgyhogy Szilvi fogta magát és megalkotta a saját ikonjait, azóta pedig madarat lehet vele fogatni, valahányszor rájuk néz :D De miért beszélek/írok E/3-ban? Na mindegy...

Mivel sok lájkot kapott a Facebookon az ikonokról kitett képem, úgy gondoltam, hogy megmutatom, hogyan is készültek. De nem akármilyen módon ám: VIDEÓ formájában! Bezony! :D Sokkal egyszerűbbnek láttam így, minthogy minden egyes lépésről pillanatképet készítsek, s az is lehet, hogy a későbbi tutorialokat is így fogom megoldani. Már persze, ha nektek is tetszik, amit láttok :)
A minőségért már előre bocsánatot kérek, "picit" pixeles a kép, de azért nézhető, a beállításokat még ki kell tapasztalnom / vagy keresnem kell egy sokkal jobb programot erre :) A videó alatt nem szövegelek - megkíméllek benneteket a parasztlyánykás hangomtól -, szerintem minden látszik, aminek látszódnia kell :) 

Az első dolog, amit megcsináltam, hogy letöltöttem a nekem kellő betűtípusokat INNEN. A fenyőfás ikon már korábban megvolt, azt használtam fel a Karácsonyi tervezőben is, de akinek szüksége van rá, INNEN letöltheti. A letöltött fontokat telepítsük fel a gépre, azaz kicsomagolás után másoljuk be a Windows mappánk Fonts nevű almappájába. Általában van hozzá "betűtérkép", azaz melyik ábra milyen betűvel hozható elő, de a fent linkelt oldalakon tudtok puskázni :)

Amire szükségünk van még, az egy képszerkesztő program, én a PhotoScape-t használom, de mindenki olyat vegyen igénybe, amit jól ismer. A működési elv szerintem mindenhol ugyanaz. 

Először is, hozzunk létre egy tök egyszerű, fehér "vásznat" - én ezt a Paint-ben szoktam megoldani -, majd mentsük el. Ezután nyissuk meg a képszerkesztőnket és töltsük be a fehér vásznunkat. Innentől pedig már a videóban foglaltak szerint kell eljárni :)

A videóban csak egyet mutattam meg, de ugyanúgy kell megcsinálni a többit is, de lehet akármilyen színű, alakú ikonokat gyártani, a technika adott hozzá ;)

Remélem érthető a videó és Ti is tudtok magatoknak ikonokat gyártani, most már nincs megállás :D Ha elakadtok és segítség kell, tudjátok, hol találtok ;) Most pedig akkor jöjjön a VIDEÓÓÓÓ! :D

3 megjegyzés:

  1. Szia!Azt szeretném kérdezni hogy neked autómatikusan bekerült ez a "betű típus" a photo space-be? Mert nekem nem:D
    Mit csináljak?:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, miután bemásoltam a Fonts mappába, megjelenik ott is, nem tudom, hogy nálad mi lehet a baj :(

      Törlés
  2. Nekem meg nincs Fonts mappám, az hogy a viharba' lehet?

    VálaszTörlés