Napzárta #9

Orbán Szilvi | január 18, 2015
Mi ez? A Napzárta egy olyan NAPI rovat, amely során minden este felteszek egy kérdést, amire vagy hosszan, vagy pedig röviden fogok válaszolni és ami a legjobb - és amit nagyon szeretnék -, hogy ti is beszállhattok, nagyon örülnék neki, ha ti is megválaszolnátok őket :) A rovat lényege, hogy megőrizzük azokat a pillanatokat, élményeket, érzelmeket, amik mellett sokszor elmegyünk, elfelejtjük, ha pedig valami rossz volt, akkor visszaolvasva még tanulhatunk is belőle :) Reményeim szerint ez megtanít a rendszerességre, hogy nyitott szemmel járjak a világban, s még akár jól is szórakozhatok/szórakozhatunk közben :)

 

Mi a kedvenc italod, innivalód? 

Régebben nagyon sok kólát megittam, de mióta az epémmel műtöttek, már csak néha-néha, alkalmanként iszok meg egy pohárral (max. kettővel egy nap), s ez úgy van mindenféle szénsavas üdítővel, epebetegeknek nem ajánlott a szénsav :/ Pedig ott van még a gyömbér, a Sprite, ezt mind mind nagyon szeretem :) De nagyon szeretem a teákat is, azokból szinte minden jöhet, bár a szálas teákat még nem próbáltam. Pannánál olvastam virágzó teáról, most nyereményjátékon lehet nála olyat (is) nyerni, kíváncsi vagyok az milyen lehet :) 

Nektek?

28 megjegyzés:

  1. :) Zöld tea íze van.
    Sajnos én is imádom a kólát (szigorúan csak a Coca Cola Light verziót) és mindent ami nem egészséges. Hollandiáig kellett mennem, hogy a kisgyerekkori kedvencemet, a vaníliás kólát újra megkóstolhassam. Jelentem még mindig ugyanolyan jó :D
    Amúgy a víz az, ami nélkül nem tudnék létezni, szerencsére itt Győrben nagyon jó a csapvíz. És persze a teák, de azok főleg hidegebb időben. A kávéról leszoktam, néha egy kis cappuccino jól esne, de gyanítom hogy csak a tejszínhab miatt :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A vaníliás kólára én is emlékszem, nekem nem jött be annyira :) Győrben tényleg jó a csapvíz, mi csak azt isszuk, üdítőket csak akkor veszünk ha megkívánjuk illetve, ha vendégek jönnek, de egyébként nincs itthon ilyesmi, így nincs kísértés sem :D

      Törlés
    2. A húgom a vidékiben valamelyik bódéban vadászott vaníliás kólát a nyáron. Nézzétek meg, hátha van még :)

      Törlés
    3. Na aki szereti a vaníliás kólát, akkor ott nézze meg :)

      Törlés
  2. Hát, a Coca Cola nekem is a gyenge pontom (a vaníliásról nem is ejtek szót :D), de csak a sima piros címkés. Szeretem a Fantát is, a legjobban a narancsosat, szeretem a málnás Liptont, Nesteak közül a citromosat, bodzaszörp, télen teák. Amit viszont a legtöbbet iszok az a szénsavas víz, meg a menteset is megiszom. A Crohn nem mindig támogatja a szénsavas dolgokat, de néha azért belefér :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam van, hogy a piros teákat sem bírom és fáj a pocak, de mivel nagyon szeretem őket, és Ő is szereti, így szokott itthon lenni, és néha bizony "bűnözök" :D A Nestea teák finomak, különös kedvencem nincs tőlük, bár nagyon ritkán iszom olyat :D

      Törlés
  3. Víz :)
    Ha néha mást iszom, mondjuk vendégségben, akkor az ananászlé.
    Meg cider, áfonyás, vagy sima almás.

    VálaszTörlés
  4. 80%-ban víz, 20%-ban más (változó: kóla, tea, forrócsoki, ízesített ásványvíz...)

    VálaszTörlés
  5. Oh a kóla nekem is gyenge pontom. Régen rengeteget ittam, mostanában már csak alkalmakkor (de akkor jó sokat) és inkább ásványvizet iszom. A kávé viszont bármikor jöhet. Nincs olyan nap, hogy ne innék legalább 1-et. Nagyon szeretem még a gyümölcsteákat és télen persze a forraltbort is :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kólával kapcsolatban eszembe jutott az Apafej című film, amiben Adam Sandler azt mondja a kissrácnak, hogy azért rohadnak a bácsi fogai, mert sok kólát ivott :D ez a mondat nagyon sokszor eszembe jut, valahányszor kólát iszok :D

      Törlés
  6. Hmm, szerintem a tea. A tea az jó. :) A mindenféle üdítőitalokkal úgy vagyok, hogy gyerekként nálunk csak ünnepnapokon voltak ilyesmik, és akkor az mindig nagy szám volt. Amióta nem otthon lakok, azóta sem jutott eszembe, hogy kellene itthon tartani. De amikor a barátoméknál vagyok, náluk állandóan van Kofola (olyan mint a kóla, csak gyógynövényes és úgy százszor jobb :D) és persze iszok belőle mindig, de már eljutottam arra a pontra, hogy nem kell több, és tényleg jobb az, ha csak évente párszor van ilyen az asztalon (pedig nem mondhatni, hogy állandóan náluk lógok, most voltam szilveszterkor és azelőtt egy évig nem). Évente 1-2x meg veszek egy kicsi Nesteat (barackosat, vagy zöld-epreset), amikor megyek haza és azt iszogatom az úton. Meg a forrócsokit is szeretem, de nem azt, amit vízzel kell felönteni, az brrr. Inkább a házi (kakaópor és keményítő), vagy az igazi kávézós, amit nem porból csinálnak.
    A legfrissebb kedvencem pedig az avokádóturmix, valami isteni. Most először ettem (ittam :D) avokádót, de ezután mindig figyelni fogom, ha akciós.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi is csak akkor láttunk üdítőt, ha valamilyen alkalom volt :) De sok osztálytársamnál megszokott volt, hogy mindig volt otthon kóla vagy más üdítő. Brr, én sem szeretem az olyan forrócsokit,amit vízzel kell felönteni :)

      Törlés
  7. Tea. Fekete. Jóóó sok frissen facsart citromlével. Meg cukorral. :)

    Üdítőből a keserű limonádé és a tonik.
    Alkoholosból a keserű limonádé + martini, vagy a rum + kóla. (De alkoholt szökőévente iszom. :)) Alkoholból a friss felfedezésem még a Somersby cider.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem szeretem a keserű italokat, egyszer kóstoltam tonikot, nem jött be :D alkoholt én is szinte szökőévente egyszer iszok, de akkor is bort, bár szeretnék sokszor koktélokat is kipróbálni :)

      Törlés
  8. víz, de csak a mentes... naponta minimum két litert megiszok belőle. nem is nagyon szeretek mást inni, mert úgyse oltja a szomjamat : )
    ha vendégségbe vagyok és csak üdítőkből lehet választani, akkor tökmindegy, csak ne szénsavas legyen. nem szeretek semmi szénsavasat. egyedül akkor iszok cola-t ha mekizünk : DD de az vizezett, szóval nem olyan bubis. sprite-ot meg csak mozizásnál : D de amúgy eszembe nem jutni bármi mást venni innivalónak, mint a víz.
    na jó esetleg a zöld tea még minden más felett van, de a víz alatt. : D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én még most sem iszok meg 2 liter vizet/folyadékot a nap folyamán, pedig még alkalmazást is letöltöttem, de mindig akkor jelzett, amikor vagy szomjasabb voltam és már előtte ittam, vagy pont nem voltam olyan helyzetben, hogy inni tudjak, viszont utána már elfelejtettem. De ezen nagyon szeretnék javítani :)

      Törlés
    2. én is letöltöttem egyet : DD nem mindig iszok akkor, amikor jelez, meg én a vizet nem is szeretem pohárból inni, szóval mindig csak saccolom épp hány decit ihattam le a 2 literes flakonból.
      nekem inkább arra jó ez az alkalmazás, hogy ellenőrizni tudja magam : )

      Törlés
  9. Arizona teak<3
    Sprite
    Schweppes
    Prigat

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Arizona teákat még nem próbáltam, de sok jót hallottam róluk :) A Prigat az mi pontosan? :))

      Törlés
    2. Jaj ne haragudj,nalunk meg Romaniaban laktam addig Prigatnak neveztek,nalatok Capy,lenyegeben ugyan olyan jo az izuk csak a nevuk mas :))
      Az Arizona teakat mindenkepp probald ki,nekem a kedvencem a zold teas abbol is a granatalmas valtozat :)

      Törlés
    3. Így már el tudom képzelni, hogy mi az :) Azokat én is szeretem, de rettenet az üvegükből inni :D

      Törlés
  10. Citromos mentás limonádé. Vagy citromos mentás levendulás limonádé. Esetleg citromos mentás citromfüves. Mind saját készítésű. Na meg bodzaszörp ♥♥♥ Igaz, ezek mind szezonálisak, ilyenkor max bodzaszörpöt tudok inni alkalomadtán, mert fagyasztotta le tömény szirupot jégkockazacsiban.

    VálaszTörlés
  11. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  12. Jó hideg friss víz :) néha kóla, ami nagyon nem egészséges!!!
    Meg alkalmakként tea, ízesített vizek.

    VálaszTörlés