Helló hétfő!

Orbán Szilvi | március 02, 2015

Mára csak ennyi. Ha úgy érezzük, hogy kétségeink vannak valami felől, jusson eszünkbe ez a kis idézet és inkább éljünk a lehetőségekkel, még akkor is, ha nehéznek tűnik, vagy nem bízunk magunkban eléggé. Én is szalasztottam már el lehetőségeket, mert a kétségek erősebbek voltak. A kudarcokból csak tanulni tudunk, általuk tapasztaltabbak leszünk, így még közelebb kerülhetünk az álmaink megvalósításához általa.

A mai mottó és még több inspiráló idézet az Idézetek és motiváló plakátok c. pinterestes táblámon.  

Ti mit gondoltok erről?

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó idézet, és van benne igazság. Én eléggé kétkedő vagyok, nagyon meggondolom, hogy éljek-e valamilyen lehetőséggel, mert nem szeretem a kudarcot.
    De azért én a két érzés, - kétség meg kudarc - között vagyok. Nem hagyom eluralkodni fölöttem egyiket sem. Biztos, hogy más is érezte már azt, hogy valamilyen lehetőséggel kapcsolatban tudta, és azt mondta, hogy semmi kétség, ebben én nagyon jó vagyok, nem szenvedek önértékelési zavarban, biztos sikerülni fog. Aztán valami miatt mégis kudarcot vallott. Sok összetevője van az álmaink megvalósításának, hogy a magunkban bízás, és a semmi kétség között ami még kell, az megvan-e? Akit pedig kétségek gyötörnek, de annyira, hogy nem is él a lehetőségekkel, nem tapasztalja meg a kudarcot. Aki viszont megtapasztalta nem biztos, hogy közelebb viszi az álmai megvalósításához, ez az egyéntől függ. Van olyan ember akit inspirál a kudarc, és csak azért is megmutatja, hogy sokadszorra, és sok munkával, de eléri az álmait. Van olyan ember, akit viszont annyira letör a kudarc,- pláne a többszörös - hogy soha többet nem próbálkozik. Elég nagy dilemma minden ember számára - mert olyan talán nincs is, hogy elsőre mindig minden összejön - a kétségek és kudarcok megfelelő kezelése, de nem szabad letörni, és beletörődni, és akkor valóban nemcsak közelebb kerülünk, hanem el is érjük az álmainkat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahogy te is írtad, van olyan, aki feláll és tanul a kudarcaiból és van, aki inkább visszakozik és sosem próbálja meg újból. Én az utóbbi csoportba tartozom, sajnos, bár ezen igyekszek javítani, mert nem lehet mindig kerülni őket, ha előbbre szeretnénk jutni :(

      Törlés