Boldogságterv #3 - Újratervezés

Orbán Szilvi | december 05, 2016


Ki emlékszik még arra, hogy januárban beszereztem Gretchen Rubin Boldogságterv című könyvét? Na, hát az a baj, hogy már régen volt az én kezemben is. Ezt úgy is felfoghatnánk, hogy azért nem vettem elő, mert nincs szükségem változtatni a kis életemen, boldog vagyok úgy, ahogy vagyok. Februárban megírtam az első témakört, de azóta is a piszkozatok között porosodott, hozzá se szagoltam, ha néha a szemem elé került, elolvastam, de továbbra sem nyúltam hozzá. Most viszont az Életmód fül alatt ismét rábukkantam ezekre a bejegyzésekre és megmozdult bennem valami, szinte bizsergett a kezem, hogy írjak róla.

A legutóbbi boldogságterves bejegyzésemben megmutattam nektek az én tervemet, pontokra szedtem, hogy miken szeretnék változtatni. Akkor úgy gondoltam, hogy csak egy vázlatként tekintek rá, és mindig azzal foglalkozok majd, ami éppen aktuális lesz az életünkben. Valószínűleg itt bukott meg ez az egész terv, mert hiába írtam le, hogy mi az a terület, amivel foglalkozni szeretnék, nem voltak konkrét terveim a megvalósításra, mindig csak lógott a levegőben a projekt.

Februárra Gretchennel ellentétben én a Test & Lélek témakört tűztem ki célul, de most így utólag belegondolva, már tudom, hogy hol rontottam el. Hogyan várhatom el magamtól, hogy testileg, lelkileg feltöltődjek, ha az otthonomban már-már eluralkodott a káosz?! Ha tele vagyunk olyan (felesleges) dolgokkal, amiknek nincs helyük, örökösen csak ide-oda pakolgatjuk, kerülgetjük őket, ahelyett, hogy megszabadulnánk tőlük. Nincsenek kialakult rutinok, amik jelentősen megkönnyítenék az életünket, és talán az otthon témakör az egyetlen, ahol nem (mindig) jó ötlet a spontaneitás, ez az a terület, ahol igenis szükség van a szabályokra, hogy később minden flottul menjen.

Elhatároztam, hogy a 2017-es év az én boldogságom éve lesz, ez lesz az az év, amikor rendet teszek az életünkben. Nem térek el a tervtől, hónapról hónapra, kis lépésekben haladok majd, mindig egy témakört tartva a szemem előtt. Nem tudom, hogy hogyan fog menni a 3 műszak mellett, de igyekszem mindig a legtöbbet kihozni magamból.

A Pinteresten rengeteg ötletet, kihívást lehet találni, amik segítenek majd ebben a projektben, néhányat el is mentettem egy titkos táblára, remélem sokat meg tudok majd valósítani belőlük :)

2 megjegyzés:

  1. Évekkel ezelőtt én is elolvastam a könyvet, és most adtál egy lökést, hogy újra vegyem elő én is :)

    VálaszTörlés