Túra a Bakonyban - avagy ezt már kipipálhatom a bakancslistámon

Orbán Szilvi | október 27, 2017

Nemrég egy 13 km-es túrán vettünk részt, amit még Ő egyik ismerőse ajánlott és amire egyáltalán nem mondhattunk nemet. Ezzel a "kis" kirándulással több legyet is üthettem egy csapásra, hiszen a bakancslistámról végre lehúzhattam az őszi túrát a Bakonyban, egy nemes cél érdekében túrázhattunk, kimozdultunk itthonról, megmozgattuk minden porcikánkat, együtt voltunk és fotózhattam is egy "keveset" :) 

Nagyon kezdő túrázónak számítunk, olyannyira, hogy még rendes túracipőnk sincs, a túristajelzéseket sem ismerjük, de mégis lelkesen indultunk útnak, bíztunk magunkban annyira, hogy nem lesz semmi gond (pff, az örök optimisták... :D). A túra maga egy nemes cél érdekében került megrendezésre, mégpedig a Cuha-völgyi vasút megmaradásáért. Aki járt már ezen a vonalon, tudja, hogy milyen szép tájon robog keresztül a vonat, igazi vadregényes tájat láthat az, aki kinéz az ablakon.


Két táv közül lehetett választani, a 28km-eset nem mertük bevállalni, az már az edzettebbeknek és a tapasztalt túrázóknak való, így mi maradtunk a 13km-nél, mint utólag kiderült, bőven elég volt az is.

A kiindulópont a veszprémvarsányi vasútállomás volt és amin a legjobban elcsodálkoztunk, hogy nagyon sok nyugdíjas túrázó volt, akik fiatalokat megszégyenítő tempóban indultak neki a távnak. Volt egy pár előttünk, akik mint a puskagolyó, úgy lőttek ki és pillanatok alatt eltűntek a szemünk elől, pedig követni akartuk őket, hogy tudjuk, merre kell menni :D Persze az útvonalat szalagok is mutatták, a fontosabb pontoknál egyértelműen jelezve az irányt, így még a teljesen amatőrök sem téveszthették el az irányt.

Nehezítésképp a túraútvonalon akadtak olyan részek, ahol nem szalagokra, hanem a túristajelzésekre kellett hagyatkozni, ez egy kicsit nehezebb volt számunkra, hiszen egyáltalán nem vagyunk jártasak ebben, de egész jól megoldottuk, egyetlen egyszer - pont a legvégén - fordultunk rossz irányba és sikerült plusz egy kilométerrel megtoldani a távot, de még így is szintidőn belül értünk be a célba, ami a vinyei vasútállomás melleti területen várt bennünket. Nem mondom, alaposan elfáradtunk, de megérte, ősszel csodálatos a Bakony, ragyogó időnk volt, míg más a Glamour napokon harcolt, addig mi kirándultunk egy jót :) Plusz pozitívum, hogy minden túrázó nagyon kedves volt, ha elhaladtunk egymás mellett akkor köszöntünk egymásnak, még akkor is, ha előtte sosem találkoztunk, segítettük egymást, ha kellett (vagy épp az eltévedésben "segítettünk", egy pár lelkesen követett bennünket, amikor rossz irányba fordultunk, de végül ők is beértek időben :)).
























4 megjegyzés:

  1. Nagyon jó képek, kedvcsináló! Ha nem esne az eső, most indulnék!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm! :) Nekünk szerencsénk volt, ragyogó időjárás volt, hátha még lesz szép napos hétvége, amikor ki lehet menni a természetbe egy kicsit kirándulni ;)

      Törlés
  2. Szia! Megkérdezhetem, mivel készíted a képeidet? Köszi

    VálaszTörlés