{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Ilyen volt 2014

Orbán Szilvi | december 31, 2014

Szia! Ha először jársz itt és nem tudod, mi is ez a Vigyázz! Kész! Posztolj! dolog, itt olvashatsz bővebben róla. Ha esetleg kedvet kaptál és szeretnél Te is csatlakozni, írj egy e-mailt az eletespillecukor@gmail.com címre és válaszban elküldöm a következő témát, amibe már be is tudsz kapcsolódni :) A megadott téma maradjon TITOK az olvasók számára! :) Az eddigi VKP bejegyzéseit itt olvashatod el :)   

Az év utolsó Vigyázz! Kész! Posztolj! részéhez érkeztünk, és a csoportban szavazásra bocsájtottuk, hogy mi legyen eme különleges alkalomból a téma. Mindenképp mást akartam, mint ami a listán rajta van, így a tagokra hagytam, válasszanak ők :) A legtöbben az összegzés mellett tették le voksukat, így az év utolsó VKP-s posztja az Ilyen volt 2014 címet kapta. Méltó lezárása ez ennek az évnek, mindenki visszatekint egy kicsit, ki a személyes élményeit, ki pedig a bloggal kapcsolatos számvetését osztja meg.

Mivel az életemben nem történt nagyon sok minden, amit meg kellene említeni - egy szóval össze lehet foglalni: kesérves volt :) -, így most inkább a bloggal kapcsolatosan tekintek vissza erre az évre, hiszen azért volt egy-két megemlítésre alkalmas pillanat :)

Rászántam magam és útjára indítottam a hírlevelet, és a kezdeti nehézségek és a feledékenységem után most már végre olyan, amilyennek szeretném és sikerült automatizálni is, így már biztosan senki sem marad le semmiről :) Ehhez természetesen nem árt feliratkozni, amit az oldalsávban található űrlap kitöltésével tehettek meg, de itt is elérhető ;)
Megjelent a blogon az első könyvajánló, mégpedig Papp Diána Téli fagyi c. könyvéről írtam pár szót, azóta is imádom ezt a könyvet :) Ezzel ki is léptem egy kicsit a komfort zónámból. Nem olvasok sokat, de ennek én vagyok az oka :) Gépről nem szeretek olvasni, szeretem megfogni, megszagolni a könyvet, de nagyon ritkán van rá lehetőségem, hogy könyvet vásároljak. Könyvtárból nem szeretek kölcsönözni, mert szeretem, ha az én tulajdonomban van a könyv, amit nap mint nap megcsodálhatok (akár meg is simogathatok) a polcon.
Elkezdtem a Motiváló hétfőt is, azonban a kezdeti lelkesedés alább hagyott és bár szeptemberben újra elkezdtem, ismét abbamaradt.
A legnagyobb durranás kétségkívül a VKP kigondolása és létrehozása volt, az első téma a Boldogság címet viselte, ami azonnal feladta a leckét mindenkinek :) Álmodni sem mertem arról, hogy decemberre már ennyi tagja lesz ennek a mozgalomnak, nagyon örülök neki, hogy ennyien csatlakoztak :)
Megtört a jég és feltettem életem első körmös bejegyzését is, ami nem sikerült túl jól, de a lakkozási kedvem nem szállt el, később is bukkantak fel ilyen jellegű posztok :)
Csatlakoztam egy szuper közösséghez a Facebookon, amit azóta sem bántam meg, sőt, boldog vagyok, hogy a tagja lehetek és ami nem más, mint a Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közössége (MBBK).
Regisztráltam az Instagramon és a Twitteren, hogy még közvetlenebb kapcsolatot tudjak kiépíteni veletek.
A Dívány online magazinban szerepel a 2014-es karácsonyi tervező, majd a szódabikarbónás gyurma receptje :) Ha esetleg onnan találtál ide, SZIA! :)
Sok kedves bloggerinát ismertem meg, akiknek azóta is rendszeresen olvasom az írásait.
A MBBK csoport házi feladatainak köszönhetően sok bloggernek a kedvencei között szerepeltem, aminek nagyon, nagyon örülök, igyekszem én is pótolni ezeket a feladatokat :)
A legnépszerűbb bejegyzések a blogolással kapcsolatosak voltak ebben az évben, népszerű volt a közösségi média ikonokról, a menüsorról és az oldalsáv személyre szabásáról szóló bejegyzések, de sok hozzászólás érkezett a blogolással kapcsolatos tapasztalataimhoz és a más weboldalakon zavaró dolgokról szóló poszthoz is :)
Megszüntettem a Pillecukor c. facebook olalt, helyette létrehoztam a Pillecukor blog oldalt, s örömmel látom, hogy egyre többen leszünk ott is :)
Először készítettem tutorialos videót, amiben a fenyőfás közösségi média ikonok elkészítését mutattam meg. 
Idén először gyűjtöttem össze ajándékötleteket a blogon, aminek szerencsére pozitív fogadtatása volt :)

És egy kis statisztika nekem, hogy jövőre visszaolvashassam :)

Eddigi összes oldalbetöltés: 190 995; feliratkozók száma a blogon: 130, Facebookon: 172, Instagramon: 127, Twitteren: 40. Ezek nem nagy számok, de mindegyik egy embert takar, akinek tetszik, amit csinálok, éppen ezért minden egyes feliratkozót megbecsülök és szeretek :))

A legtöbben a Google segítségével találtak ide, de a VKP-nak köszönhetően más blogokról is kukkantottak már ide :) A legolvasottabb poszt is neki köszönhető, a Legrosszabb tulajdonságok c. bejegyzést 607-en látták. Nemhiába, az emberek mindig a szálkákat keresik a másikban...Utána nem sokkal maradt le a szódabikarbónás dísz, 430-cal, hála a Díványnak. Sajnos vicces keresőszavakkal nem szolgálhatok, a Blogger ugyanis nem menti el az összes keresőszót, én pedig nem jegyzeteltem szorgalmasan, valamint nem is jelenik meg teljes valójában a keresés szövege :( 

Biztos kihagytam még pár dolgot, de a rövid agyam miatt nem emlékezhetek mindenre :) Kíváncsian és tettre készen állok a 2015-ös év elé, remélem sok jót tartogat a számomra. Januárban máris egy szuper dolog történik majd (ami leginkább nekem szuper), de ez még titok :P :) 

A többiek évzáró bejegyzését az alábbi linkeken éritek el :)

12 megjegyzés:

  1. BUÉK Szilvi, így tovább jövőre is :) (Tudom, hogy nem egy ilyen poszt alá kellene ezt most kommentelni, de tudnál nekem segíteni majd egy alkalmas pillanatban, hogy hogyan lehet hírlevelet kreálni?)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm és viszont kívánom neked és a családodnak is ;) <3
      Természetesen segítek, én a Mailchimp-et használom, 2000 feliratkozóig ingyenes, de én ettől még naaaaaagyon messze állok :D :D Nézd meg, s ha kérdésed van, megpróbálok segíteni, nekem is hosszú időbe telt, mire kitudtam tapasztalni :)

      Törlés
    2. Próbálkoztam a Mailchimp-pel, de teljesen el vagyok veszve :(

      Törlés
    3. Na majd megpróbálok segíteni ;)

      Törlés
  2. Boldog új évet kívánok!
    Köszönöm ezt a kezdeményezést, nagyon tetszik és nagyon jól érzem magam a csapatban! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, viszont kívánom! :) Örülök, hogy csatlakoztál és hogy jól érzed magad velünk, bízom benne, sokáig "együtt" leszünk még ;)

      Törlés
  3. Boldog Új évet kívánok!!

    VálaszTörlés
  4. BÚÉK! (motiváló hétfőőőőőt nem tervezel? arról anno lemaradtam, pedig jó ötlet! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Legyen? Akkor lesz! :D Nem tudom miért, valahogy mindig elmaradt, pedig szeretem :)

      Törlés