Monday Chit Chat #4

Orbán Szilvi | február 01, 2016
 

*avagy te hogy állsz a tipikus, hétfői hangulattal, van valami praktikád, hogy túléld a hét első napját? :) 

Nálam attól függ, hogy milyen műszakos vagyok. Ha délutános vagy éjszakás, akkor minden rendben van, a hétfői munkára rá tudok készülni. Az éjszakás héten a hétfő a legjobb, hiszen gyakorlatilag az egész nap a rendelkezésemre áll, olyan, mintha hosszú hétvégém lenne :D Na de ott van a reggeles hét, amikor hajnali négykor kell kelnem... Ilyenkor ráadásul nehezen állok át, és van, hogy éjfélkor még fenn vagyok, mert egyszerűen nem tudok elaludni, s bizony a hétfő hajnal nagyon kemény tud lenni... :) Az én praktikám újabban, hogy olvasással hangolódok a napra, négykor csörög az ébresztő, gyorsan elkészülök, majd reggeli közben olvasok. Igaz, hogy mindenre csak egy órám van, de ebbe az egy órába minden belefér :) Az úton pedig jön a füles és a kedvenc, lendületesebb zenék, amik csak mégjobban felébresztenek, majd a munkahelyen ráérek bóbiskolni... :D (ja nem...)

Most pedig Ti jöttök! ;)

14 megjegyzés:

  1. Legtöbbször új kezdésként tekintek a hétfőre, így van egy plusz energiám, ritkák a hatefők, de a mai az volt. A tavasz sokat segít, a mindennapos rutin pedig a reggeli szeánsz olvasgatással - laptopon - nagyon ritkán zenehallgatás. Ha totál pocsék minden, akkor pedig mindig eszembe jut, amit Anyukám mondott: ne lássák az emberek, ha rossz kedved, hozd a legjobb formádat! :) Valami különlegesebb smink, rég használt ékszer,vagy valami. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És milyen igaza van anyukádnak! ;) Jó ötlet új kezdésként tekinteni a hétfőre, de hajnali négykor nekem ez nem mindig sikerül :D

      Törlés
  2. Nálam a reggelek hatefők. Még péntek reggel is szenvedek, mert korán kell kelni. De egyébként nem utálom a hétfőket, cukik a munkatársak, így még a munkahelyen is jó kedvem lesz egy nagy bögre tejeskávé után. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére nekem csak háromhetente kell nagyon korán kelni, így a reggelek többségével ki vagyok békülve :) Cuki kollégákkal és a bögre tejeskávéval csak jó lehet a nap :)

      Törlés
  3. Vendéglátásban dolgozom...lassan jobban gyűlölöm a szombat-vasárnapot, mint a hétfőket. :D
    Számomra a hétfő alapvetően semleges, de egy durvább hétvége után egyenesen felfrissülés. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, a vendéglátás teljesen más tészta :/ Kitartást hozzá :)

      Törlés
  4. Ezen a héten délelőttös műszakban dolgozom, ami azt jelenti, hogy 4.15-kor kelek. Nálam a gondos smink az, amivel egy kicsit jobban tud indulni a napom, közben vigyorgok a tükörbe, és ráhangolódom a történetre. A hétfő nem az én napom, a mai sem volt az, túlélésre játszottam! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó nekem biztos nem lenne energiám sminkelni, de persze ez csak azért van, mert nem épült be az életembe a sminkelés. Ha rendszeresen sminkelném magam, egészen biztos, hogy akár még korábban is hajlandó lennék felkelni emiatt :D Én pénteken szoktam a túlélésre játszani :D

      Törlés
  5. Én Dórihoz csatlakozom. :) Inkább a reggelekkel van a bajom. Mármint csak azokkal, amelyek 9 előtt kezdődnek :)
    Egyébként nincs problémám vele, van hogy még extra energiáim is vannak. A tegnapi hétfőt például kifejezetten szerettem! :)

    VálaszTörlés
  6. Nálam egyáltalán nem :) Kövezzetek meg, de én alig várom a hétfőket, mert új hét, új lehetőség kiteljesedni abban, amit imádok! :) Én osztom be az időmet, így alapvetően akkor kelek, amikor jól esik, de ez 8 óránál később nem szokott bekövetkezni, mert futással indítom a napot, és legkésőbb fél10-kor szeretek elkezdeni dolgozni.

    VálaszTörlés
  7. Nálam a szerda a hétfő. :D Hétfőn és kedden nem kell bemennem az egyetemre, viszont szerdán 9től este 6ig ott vagyok...kész kínzás...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Uhh, az tényleg nem kellemes :) De szerintem ennyit ki lehet bírni, ha előtte ennyi szabadnapod van ;)

      Törlés